Εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακόμα μια περίπτωση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος, για το χρονικό διάστημα από 1/11 έως και 19/12 2013, με τη χρήση τουλάχιστον 22 διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 270 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του, μετακινούταν σε διαφορετικές, κάθε φορά, καφετέριες και συνδεόταν στο διαδίκτυο από την ασύρματη σύνδεση του καταστήματος.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2013 σε καφετέρια στον Βύρωνα, ο 53χρονος εντοπίστηκε να «κατεβάζει» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο φορητοί Η/Υ και
  • Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 53χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το 2005 έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.