Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία του διαγωνισμού και πλέον η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου μπήκε στην «τελική ευθεία».

Η ανάπλαση και η βιοκλιματική αναβάθμιση αφορά στο κέντρο   της Αμαλιάδας, το πρώην ρέμα Σοχιάς  και συγκεκριμένα στις περιοχές πλατεία Μπελογιάννη και αδιαμόρφωτο χώρο, ανάμεσα στις οδούς Αρχ. Ήλιδος, έως Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείου έως Κολοκοτρώνη, Κολοκοτρώνη έως Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπανδρέου έως Παλαιολόγου. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 4.773.183,42 ευρώ.

Η μελέτη περιλαμβάνει  σημαντικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο δήμος Ήλιδας έχει επιλέξει την πλατεία Μπελογιάννη, την πλατεία Δημαρχείου και τα επόμενα 3 τετράγωνα μέχρι την σιδηροδρομική γραμμή.

Μέσα από την ανάπλαση και την βιοκλιματική αναβάθμιση,  θα αλλάξει πλήρως η εικόνα του κέντρου της πόλης, ενώ συνδυαστικά με τα υπόλοιπα έργα που συνολικά φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ, η Αμαλιάδα θα αποτελεί μια σύγχρονη πόλη,  με βασικό χαρακτηριστικό το πράσινο για την ποιότητα ζωής των πολιτών.