Μία σπάνια περίπτωση κλοπής στα Τρίκαλα: οι δράστες μετανοιωμένοι επέστρεψαν τα κλοπιμαία.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη όταν δύο νεαροί έβαλαν στο «στόχαστρο» μονοκατοικία που διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ελάτη Τρικάλων.

Μόλις οι δύο 24χρονοι δράστες αντιλήφθηκαν ότι ο παππούς έλειπε από το σπίτι και ήταν μόνη της η 81χρονη σύζυγός του, αποφάσισαν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους.

Ο ένας δράστης χτύπησε το κουδούνι και προσπαθούσε να πείσει την ηλικιωμένη να της πουλήσει χαρτικά ενώ ο συνεργός του μπήκε από το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι.

Κατά την διάρκεια που η ηλικιωμένη ήταν απασχολημένη ο ένας δράστης έκλεψε 10.900 ευρώ, 19 λίρες και συμβολαιογραφικά έγραφα και στην συνέχεια εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι.

Όταν η 81χρονη αντιλήφθηκε, τι της είχε συμβεί, ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης όπου συνέλεξαν αποτυπώματα και στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Μετά από λίγες ώρες κι ενώ είχε πια παρέλθει το αυτόφωρο, οι δύο ληστές εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλης και επέστρεψαν τα κλοπιμαία.

Για τους 2 δράστες σχηματίστηκε από την Αστυνομία δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή και αφέθηκαν ελεύθεροι.