Μια από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας βιώνουν δεκάδες παραγωγοί καστάνου  στο Οροπέδιο της Φολόης στο νομό Ηλείας.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο δίμηνο Μαίου- Ιουνίου δεν ευνόησαν την καρπόδεση με τους παραγωγούς να ζητούν την στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αποζημιώσεις όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός για τις ελιές. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παραγωγοί από την Πέρσαινα, τις Μηλιές, την Νεμούτα, το Λάλα, το Κούμανι την Αχλαδινή και τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα  κάνουν λόγο για μείωση έως και 80% της παραγωγής με άμεση επίπτωση στο αγροτικό εισόδημα. 

Το πρωί της Δευτέρας οι παραγωγοί επισκέφθηκαν τα γραφεία της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης όπου ενημέρωσαν την Δντρια Μπέκυ Σπυροπούλου για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και ζήτησαν πληροφορίες πως θα πρέπει να κινηθούν για να αποζημιωθούν. Εκείνο το οποίο τονίστηκε ήταν η ανάγκη να ενταχθούν σε πρόγραμμα αποζημιώσεων όπως και στην περίπτωση της ελιάς(ΠΣΕΑ)   που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα πράξει μέσω του ΕΛΓΑ.