current views are: 1

24 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:48

Συλλήψεις απεργών της εταιρείας Παπουτσάνη

Σε οκτώ συλλήψεις απεργών της εταιρείας Παπουτσάνης και συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία στη Ριτσώνα Χαλκίδας. 

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Σε οκτώ συλλήψεις απεργών της εταιρείας Παπουτσάνης και συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία στη Ριτσώνα Χαλκίδας. 

Σε οκτώ συλλήψεις απεργών της εταιρείας Παπουτσάνης και συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία στη Ριτσώνα Χαλκίδας. 

Οι συλλήψεις έγιναν νωρίς το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου, στην οποία βρίσκονταν οι εργαζόμενοι για περιφρούρηση της απεργίας. 

Οι απεργοί ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις έξι συναδέλφων τους. 

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας ότι «από κοινού σε μια επίδειξη αυταρχισμού, χρησιμοποίησαν τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων».

«Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η κυβέρνηση αφού κατήργησε κάθε εργασιακό δικαίωμα χρησιμοποιεί τα όργανα της τάξης για να ικανοποιήσει τη βουλιμία ορισμένων εργοδοτών», συμπληρώνει και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση των μηνύσεων που υπέβαλε η διοίκηση της Παπουτσάνης σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

«Παραμονές Χριστουγέννων επέλεξε η εργοδοσία του Παπουτσάνη να επιτεθεί εναντίον εργατών που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους στο εργοστάσιο», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση το Κομμουνιστκό Κόμμα αναφέρει ότι «με τη λογική “νόμος και τάξη”η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις συνδικαλιστών, που συμπαρίστανται στον αγώνα των εργατών, ανάμεσά τους και ενός απολυμένου». 
 


σχετικα αρθρα