current views are: 2

24 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:36

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη του Χάρη Τομπούλογου (Βίντεο)

Ανήμερα των Χριστουγέννων θα παρουσιασθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο ζητούσε από διαφημιστική εταιρεία.

Δημοσίευση 16:36’
αρθρο-newpost

Ανήμερα των Χριστουγέννων θα παρουσιασθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο ζητούσε από διαφημιστική εταιρεία.

Ανήμερα των Χριστουγέννων θα παρουσιασθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο ζητούσε από διαφημιστική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της, προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 25.000 ευρώ, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 40χρονο συνεργό του ενώ σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικοακουστικό υλικό εις βάρος του κ. Τομπούλογλου. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων σχηματίζεται δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Πως έφτασε η αστυνομία στις συλλήψεις

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο newpost.gr

Σε δηλώσεις του στο newpost.gr αμέσως μετά τη σύλληψη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  κάλεσε τη διοίκηση του Αγλαΐα Κυριακού να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου. 

«Δίνω τα συγχαρητήριά μου στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη. Το υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ποιος είναι ο  Χάρης Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου, εκλέχτηκε παμψηφεί στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με την παράταξη «Καλημέρα όμορφη πόλη» και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο εξελέγη παμψηφεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με την ομόφωνα θετική ψήφο και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ο κ. Τομπούλογλου, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης του Εθνικού Συμβουλίου Κληροδοτημάτων και με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ορίστηκε ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τη διαθήκη της Αγλαΐας Κυριακού. Ο κ.Τομπούλογλου είχε δηλώσει ότι δεν θα εισπράττει μισθό κατόπιν επιθυμίας του.


σχετικα αρθρα