Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (13.00) πήρε από τον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί «μίζας».

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με προσημειωμένο ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο ζητούσε από διαφημιστική εταιρεία, ανέφερε, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια ότι πήρε τα λεφτά για «δωρεά», ενώ απάντησε καταφατικά στο εάν πρόκειται για σκευωρία.

Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. 

Σε δηλώσεις του λίγο πριν περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων ανέφερε: «Πιστεύω στον Θεό και στην δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη την Τρίτη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα εκβιαστικά, αξίας 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία. η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό. 

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, διεγράφη από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.