current views are: 1

25 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:56

Συνελήφθη σπείρα που ξάφριζε καταστήματα στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις στη Ρόδο.
 

Δημοσίευση 14:56’
αρθρο-newpost

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις στη Ρόδο.
 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς Σταθμούς Αφάντου και Λίνδου, δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις και κλοπές από επιχειρήσεις στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου.

Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 32 και 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ψευδή κατάθεση.

Ειδικότερα, στις 23-12-2013 πρώτες πρωινές ώρες επί της εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους παραβίασαν μηχανήματα – αυτόματους πωλητές που βρίσκονταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και χρηματικά ποσά.

Επίσης επιχείρησαν να διαρρήξουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση προκαλώντας φθορές σε εξοπλισμό και κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, αλλά αντιλαμβανόμενοι την παρουσία διερχόμενων οχημάτων τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί και ύστερα από ενδελεχή έρευνα στη γύρω περιοχή εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σταθμευμένο και επιμελώς κρυμμένο πίσω από θάμνους, το οποίο όπως προέκυψε στην συνέχεια ανήκε στον 32χρονο κατηγορούμενο.

Από τον έλεγχο που έγινε στο εν λόγω αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ήταν ξεκλείδωτο, τα κλειδιά ήταν τοποθετημένα στη μίζα, ενώ στο πορτ-παγκάζ βρέθηκαν -10- πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 20-25 λίτρων με υπολείμματα βενζίνης.

Σημειώνεται ότι, ο 32χρονος προκειμένου να συγκαλύψει την παράνομη δραστηριότητά του και να δυσχεράνει την εξιχνίαση της υπόθεσης πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και δήλωσε κλοπή του οχήματός του.

Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και συνδυαστική αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες κλοπές που είχε διαπράξει ο 25χρονος ως εξής:

Στις 23/24 και στις 28/29-02-2012 νυχτερινές ώρες αφαίρεσε από αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Αφάντου της έξι (6) δοχεία των είκοσι (20) λίτρων που περιείχαν βενζίνη, διάφορα ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία Στις αρχές Οκτωβρίου 2012 αφαίρεσε διαδοχικά δέκα (10) φορές διάφορες ποσότητες καυσίμων από την ίδια παραπάνω επιχείρηση. Στις 16/17-12-2013 στην περιοχή Αφάντου διέρρηξε επιχείρηση ζωοτροφών και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα και χρήματα

Από συντονισμένες έρευνες που έγιναν σε υπαίθριους χώρους, καθώς και στην κατοικία που διέμεναν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Εξήντα έξι (66) πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιριών
  • Πέντε (5) μονάδες υπολογιστών
  • Μια (1) κάμερα κυκλώματος παρακολούθησης
  • Ένας (1) κερματοδέκτης μηχανήματος – αυτομάτου πωλητή
  • Το χρηματικό ποσό των 768 ευρώ
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ένα (1) θαμνοκοπτικό μηχάνημα
  • Ένα (1) αλυσοπρίονο
  • Πέντε (5) συσκευασίες – σακιά με ζωοτροφές
  • Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 32χρονου
  • Δέκα (10) δοχεία μεταφοράς καυσίμων χωρητικότητας 20-25 λίτρων με υπολείμματα βενζίνης
  • Δυο (2) μπουφάν
  • Ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • Μια (1) κουκούλα foul-face

Τα χρήματα, καθώς και τα αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

 


σχετικα αρθρα