Απολογείται σήμερα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Τομπούλογλου οδηγήθηκε την Τετάρτη στον 27ο ανακριτή απ΄όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έκανε λόγο για «στημένη» υπόθεση.

«Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», ανέφερε.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Εν τω μεταξύ, αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που είχε ο κατηγορούμενος με το «καλωδιωμένο» τρίτο πρόσωπο που έκανε τις «διαπραγματεύσεις» για το τελικό ποσό. 

Οι διάλογοι, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Παρασκευής, καταγράφηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην οποία απευθύνθηκε το θύμα του εκβιασμού για τη σχετική καταγγελία.

Ο διευθυντής της εταιρείας κατήγγειλε ότι ο κ. Τομπούλογλου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή» ύψους 190.000 ευρώ.

«Για μένα δεν θα βγει τίποτα; Εγώ βλάκας είμαι;» φέρεται να λέει ο κ. Τομπούλογλου, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις φράσεις που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να μην τον παγιδεύσουν.

Μιλούσε για «εισιτήρια» και «μέρες άδειας», αναφερόμενος στο ποσό που θα εισέπραττε. 

Μετά από αρκετά παζάρια, το τελικό ποσό ορίστηκε στα 25.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου προκαλούσε και τον ενδιάμεσο να «πάρει κάτι».