Την τελευταία στιγμή επέλεξαν και φέτος οι καταναλωτές της Ξάνθης για τα ψώνια και τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων.

Το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες έκανε τις τελευταίες αγορές, για μερικούς ήταν οι πρώτες, για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων. 

Είχε προηγηθεί μια εβδομάδα με αισθητή μεν την παρουσία των καταναλωτών στους δρόμους της Ξάνθης, αλλά με περιορισμένη αγοραστική δύναμη και δράση. «Μόνο τα απαραίτητα» ήταν η απάντηση που έδιναν οι περισσότεροι στο ερώτημα του τι ψώνισαν, προσφέροντας ωστόσο μια μικρή οικονομική ανάσα στους επιχειρηματίες της περιοχής. 

Λαχανάκια, κρέας και γλυκά αποτελούν τα βασικά προϊόντα που περιελάμβανε το καλάθι των καταναλωτών, ωστόσο σε περιορισμένες ποσότητες συγκριτικά με άλλες χρονιές. 

Από τη λίστα των αγορών δεν έλειπαν τα δώρα των Χριστουγέννων, καθώς παρά την οικονομική στενότητα των περισσοτέρων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προχώρησαν σε αγορές ειδών ρουχισμού και υπόδησης, ενώ την τιμητική τους είχαν για ακόμη μια χρονιά τα παιχνίδια. 

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες είδαν μετά από μήνες τις ταμειακές τους μηχανές να «ζεσταίνονται», ωστόσο, όπως τονίζουν τα όποια έσοδα την περίοδο των εορτών δεν επαρκούν φυσικά για να καλύψουν τις οικονομικές τους τρύπες και ανοίγματα, με τη «χασούρα» των προηγούμενων μηνών να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη θηλιά που τυλίγεται απειλητικά γύρω από το επιχειρηματικό τους μέλλον. 

TAGS