Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης ζήτησε και έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο Χάρης Τομπούλογλου.

Αποχωρώντας από το κτίριο της Ευελπίδων, ο κ. Τομπούλογλου, υποστήριξε με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει».

Ο κ. Τομπούλογλου, φορώντας χειροπέδες, έφτασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στην Ευελπίδων και παραπέμφθηκε στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη, από όπου πήρε τελικά προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.

Σημειώνεται πως κατά του κ. Τομπούλογλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία.

Ο κ. Τομπούλογλου, ο οποίος βρέθηκε με 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν τα χρήματα στα χέρια του.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη αποφασίστηκε η καθαίρεση του Χάρη Τομπούλογλου από τη θέση του ισόβιου προέδρου και μέλους του ΔΣ του «Αγλαΐα Κυριακού».

Απομακρύνθηκε από την Εθνική Τράπεζα

Την ίδια ώρα, με εντολή του διευθύντος συμβούλου της ΕΤΕ Αλέξανδρου Τουρκολιά, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου από τον όμιλο, μετά και τις κατηγορίες για μίζα 25.000 ευρώ.

Ο κ. Τομπούλογλου είναι χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Εθνικής και ασχολείτο κυρίως με τον συνδικαλισμό. Ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχων υπαλλήλων της τράπεζας και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσπασή του στο Νοσοκομείο «Παίδων», στο οποίο είναι ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είχε προχωρήσει μέσω του σωματείου.

Να σημειωθεί ότι η απομάκρυνσή του από την ΕΤΕ έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και δεν πέρασε από το πειθαρχικό δεδομένου ότι ο κ. Τομπούλογλου ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος.