Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μεγάλη πολυτέλεια για τους Έλληνες τα ταξίδια αναψυχής, υπάρχει όμως ένας προορισμός που φέτος τα Χριστούγεννα... «έσπασε» τα ταμεία καθώς είναι πιο φθηνός ακόμη και από την παραμονή στο σπίτι!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας, Μπόικο Μποσίκοφ, στο Πρακτορείο Ειδήσεων FOCUS, περίπου 42.000 οχήματα και 130.000 επιβάτες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τελικός προορισμός το Μπάνσκο, μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πίριν της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει άριστη οργάνωση με καλή ποιότητα χιονιού.

«Δεν είναι καινούργια... μόδα», λέει στο newpost ο ταξιδιωτικός πράκτορας Σπύρος Γκίνης. «Εγώ είχα πάει πριν από 3 χρόνια και όλοι μιλούσαν ελληνικά. Είναι μια πάμφθηνη επιλογή, καθώς τα πακέτα στοιχίζουν από 99 έως 150 ευρώ το άτομο για ένα τριήμερο με όλα πληρωμένα: μετακίνηση, ύπνος, φαγητό, γιορτινό τραπέζι. Πιο οικονομικά ακόμη και από το να μείνει κάποιος στο σπίτι του».

Όπως εξηγεί ο κ. Γκίνης, τα προηγούμενα χρόνια ήταν δημοφιλής επιλογή των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, σήμερα όμως ταξιδεύουν προς τη Βουλγαρία από όλες τις περιοχές της επικράτειας.

Την ίδια ώρα, οι πάλαι ποτέ καθιερωμένοι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι στα αζήτητα.

«Έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις τσάρτερ προς τις ευρωπαϊκές πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν ναυλωθεί πέντε πτήσεις προς τη Λαπωνία και τελικά πραγματοποιήθηκε μόνο μία», λέει ο κ. Γκίνης.