Δικαιώνει με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Μονομελές  Πρωτοδικείο  Αθηνών τους συμβασιούχους  εργαζόμενους στo πρόγραμμα stage του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας! Η απόφαση υποχρεώνει τον Οργανισμό να αποδέχεται κανονικά τις υπηρεσίες τους και να καταβάλει τις αποδοχές τους.

Είχε προηγηθεί η προσωρινή διαταγή με το ίδιο περιεχόμενο από το Μονομελές  Πρωτοδικείο, ενώ απομένει η εκδίκαση σε λίγες εβδομάδες της κύριας αγωγής εννέα εργαζομένων, που με δικηγόρο τον εργατολόγο  κ. Περπατάρη προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Οι ίδιοι εργαζόμενοι πάντως καταγγέλλουν ότι από τον περασμένο Ιανουάριο που εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή, ο  ΟΕΚ δεν καταβάλλει τις αποδοχές τους, παρότι προσέρχονται κανονικά στις  εργασίες τους

Οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι των stage παραμένουν επίσης ανασφάλιστοι, ακόμα και στο… ΙΚΑ, όπου επίσης υπάρχει αντίστοιχο ζήτημα εφαρμογής των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Εκεί,  παρά την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από τον περασμένο Δεκέμβριο,  οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι,  στο αρμόδιο για την ασφάλιση Ίδρυμα της Πολιτείας!