Με τη συνδρομή εναέριων και επίγειων δυνάμεων ξεκίνησαν εκ νέου, το πρωί, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, που αγνοείται από το τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη στον Όλυμπο.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ Λάρισας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς επίσης εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα κι ένα αεροπλάνο τύπου «τσέσνα» της Αερολέσχης Λάρισας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των αρχών, οι έρευνες επικεντρώνεται σε δυσπρόσιτα μέρη και σε χαράδρες που δεν έχουν ερευνηθεί έως τώρα.

Τα ίχνη της 37χρονης χάθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη είχε προγραμματίσει ανάβαση στον Όλυμπο, ξεκινώντας την πορεία της από την νότια πλευρά του βουνού. Σύμφωνα με τις αρχές, διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την αναρρίχησή της.

Η γυναίκα βρισκόταν από τις αρχές του Σεπτέμβρη στη χώρα μας για διακοπές και όλο το διάστημα, έως την εξαφάνισή της, επικοινωνούσε συχνά μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου με φίλους και συγγενείς στην πατρίδα της. Σε μία από αυτές τις επικοινωνίες ενημέρωσε για τη σχεδιαζόμενη ανάβαση στον "Βουνό των Θεών".

Οι αρχές της χώρας μας ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, στην οποία αποτάθηκαν οι οικείοι της 37χρονης, από τη στιγμή που έχασαν τα ίχνη της.