Η Αθήνα... ξεκουράζεται σήμερα μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη «Λευκή Νύχτα» που κράτησε τους καταναλωτές στους εμπορικούς δρόμους και κυρίως την Ερμού και το Σύνταγμα ως αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Την σκυτάλη των εορταστικών αγορών παίρνει την Κυριακή η Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις όπου έχει αποφασιστεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

Ο εμπορικός σύλλογος στην συμπρωτεύουσα υπενθυμίζει ότι θα είναι ανοιχτά εμπορικά καταστήματα που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ.
δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα), εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise
δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (“shops-in-a-shop”)
δεν βρίσκονται σε Εμπορικά Κέντρα, ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet, ή εκπτωτικά χωριά

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων ανοιχτά σήμερα αναμένεται να είναι τα καταστήματα σε Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Παλλήνη, Φυλή, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Κόρινθο, Σπάρτη, Καλαμάτα και Άμφισσα.