Τις ελπίδες ότι τα ιδιόχειρα σημειώματα του 48χρονου μαέστρου της Φιλαρμονικής Χίου που αυτοπυροβολήθηκε τα ξημερώματα, θα έριχναν φως στην υπόθεση, διέψευσε το περιεχόμενό τους.

Τα τρία γράμματα με παραλήπτες τον Δήμαρχο Χίου, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Β. Μυριαγκό και μέλη της οικογένειά του δεν ανέφεραν για ποιο λόγο ο 48χρονος αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Στα δύο από αυτά, δηλαδή στα σημειώματα προς τον Δήμαρχο και τον Β. Μυριαγκό ο αυτόχειρας εύχονταν καλές γιορτές στους ίδιους και έδινε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Φιλαρμονική του Δήμου μετά από αυτόν. Μάλιστα στο σημείωμα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου εκφράζει την επιθυμία του για την περίοδο των εορτών να αναλάβει χρέη Μαέστρου συγκεκριμένος μουσικός μέσα από την Μπάντα ενώ προτείνει μετά τις εορτές να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχιμουσικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες και τα τρία σημειώματα είναι κακογραμμένα ενώ σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει νοηματική συνάφεια.

Από την Αστυνομία πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική κατάσταση του 48χρονου σε συνδυασμό με τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αποτέλεσαν την κύρια αιτία της αυτοκτονίας.