Φλώρινα: Επιστολή του δημάρχου στο ΥΠΕΚΑ για δωρεάν ρεύμα

Φλώρινα: Επιστολή του δημάρχου στο ΥΠΕΚΑ για δωρεάν ρεύμα

Επιστολή με την οποία ζητά τη χρήση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος και την εφαρμογή του μέτρου το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα ισχύει για την περιοχή της Αθήνας – σε περίπτωση υπέρβασης των ρύπων – και για την περιοχή της Φλώρινας, απέστειλε ο δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι, το 2013 οι υπερβάσεις (ρύπων) είναι “μόνο για 46 ημέρες, αλλά να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μελίτη ήταν για τρεις μήνες κλειστό.

Σημειώνει δε ότι, το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο δήμο από τον Τοπικό Πόρο, καθώς και το τέλος εξόρυξης λιγνίτη, το οποίο πρέπει επιτέλους να μας δοθεί, είμαστε διατεθειμένοι να μην το διεκδικήσουμε αρκεί να διατεθεί, ώστε οι κάτοικοι του δήμου μας, να έχουν δωρεάν ρεύμα.

Σε περίπτωση που η πρόταση του δήμου είναι αδύνατο να εφαρμοστεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ο δήμαρχος ζητά τη μέριμνα του υπουργείου, ούτως ώστε για κάθε μέρα υπέρβασης των ρύπων να έχουμε (οι δημότες) δύο ημέρες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο