Θεσσαλονίκη: Ζητούν να ανοίγουν περισσότερες Κυριακές τα καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Ζητούν να ανοίγουν περισσότερες Κυριακές τα καταστήματα

Περισσότερες Κυριακές το χρόνο ζητεί να μένουν τα καταστήματα ανοιχτά  από το υπουργείο Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Πιο ειδικά με επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ζητά να αναθεωρήσει (το υπουργείο) την απόφαση που έχει, ήδη, λάβει η Μητροπολιτική Επιτροπή για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα για τα πολύ ικανοποιητικά, ελπιδοφόρα, ενθαρρυντικά και εντυπωσιακά - όπως τα χαρακτήρισε - αποτελέσματα της λειτουργίας των καταστημάτων τις τελευταίες τρεις Κυριακές (από το Νοέμβριο μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προ δύο μηνών η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανοικτά για το 2014 τρεις επιπλέον Κυριακές από τις επτά που προβλέπει ο νόμος (τις 2 Κυριακές της ΔΕΘ μόνο στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης και την τελευταία Κυριακή του έτους για τα καταστήματα έως 250 τμ).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο