Με την αγωνία αν θα δοθεί τελικά ολιγοήμερη παράταση για τις εκκρεμότητες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι, που τις προηγούμενες ημέρες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με την εφορία.

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε... θέση μάχης στις ουρές των ΔΟΥ και των τραπεζών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, την απόκτηση κλειδάριθμου, την κατάθεση πινακίδων και την πληρωμή φόρων.

Οι εφορίες θα παραμείνουν σήμερα ανοικτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα είναι κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης διέψευσε σήμερα τις αναφορές ότι περίπου 1.000.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως χθες τα τέλη κυκλοφορίας και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι πολίτες να εξυπηρετούνται σήμερα και μετά τις 12 το μεσημέρι στις εφορίες.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 - 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, απάντησε ότι η σχετική απόφαση δεν είναι δική του αρμοδιότητα, προσθέτοντας πάντως πως «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση».

Με αφορμή τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.