Εντατικές είναι οι έρευνες που διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στην επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας με στόχο την κατοικία του γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Ήδη από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι τα όπλα των δραστών δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από τη γερμανική πρεσβεία, όσο και από τα γύρω καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αφού δεν αποκλείεται να πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη ή για μια από τις δεκάδες νέες οργανώσεις που στο παρελθόν έχουν αναλάβει μόνο ένα χτύπημα. 

Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι πρόκειται για μια σχεδιασμένη ενέργεια, από άτομα που ξέρουν καλή σκόπευση, τα οποία σκοπίμως δεν στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να αποφύγουν τραυματισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αντιτρομοκρατική επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον έναν τουλάχιστο δράστη, το προφίλ του οποίου προκύπτει από τις μαρτυρίες ως εξής: Άντρα ηλικίας άνω των 35 ετών με full face και μαύρα ρούχα που συντόνιζε την επιχείρηση και ταυτόχρονα πρυροβολούσε πάνω από τον τοίχο της οικίας του πρέσβη.
 
Την παρουσία αυτού του προσώπου επισημαίνει και ο φρουρός της κατοικίας όσο και  ένας αξιόπιστος αυτόπτης μάρτυρας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο αστυνομικός φρουρός αναφέρθηκε σε «μερική αναγνώριση» ενός ατόμου.
 
Ζητούμενο ωστόσο είναι ο τρόπος άφιξης και διαφυγής των τεσσάρων δραστών από το σημείο της επίθεσης. Οι αστυνομικοί μιλούν για «άριστα οργανωμένη επίθεση που πέτυχε απόλυτα τον στόχο της με αφορμή τον ρόλο της Γερμανίας στην οικονομική κρίση, την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας αλλά και το αίτημα του Σάββα Ξηρού για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας».