Ικανοποιημένο από τη λειτουργία των καταστημάτων του τις Κυριακές δήλωσε το 70% των ερωτηθέντων σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε, χθες, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης σε δείγμα 200 εμπορικών καταστημάτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Στον αντίποδα, μη ικανοποιημένο από την εφαρμογή του μέτρου δήλωσε το 30%.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χατζαρίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως παρά το υψηλό ποσοστό ικανοποίησης, οι καταστηματάρχες δεν επιθυμούν περαιτέρω διεύρυνση του μέτρου.

Σε ερώτηση για το "ποια από τις τρεις Κυριακές (15/12,-22/12 και 29/12) κρίνεται η καλύτερη για το κατάστημά σας", η πλειοψηφία τόνισε ότι από πλευράς τζίρου η καλύτερη ήταν η ενδιάμεση, ενώ από επισκεψιμότητα η τελευταία.

Μεταξύ άλλων, οι καταστηματάρχες δήλωσαν σημαντικά κουρασμένοι από τη συνεχόμενη λειτουργία, ωστόσο τόνισαν ότι αυτή αντισταθμίζεται από τον αυξημένο τζίρο.

Κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν, σύμφωνα με τον κ. Χατζαρίδη, η υψηλή επισκεψιμότητα και ο χαμηλός μέσος όρος αποδείξεων. "Ο κόσμος κατέβηκε για ψώνια, αλλά το περιορισμένο budget του δεν τού επέτρεψε να πραγματοποιήσει αγορές υψηλής αξίας" υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποτονική καταγράφεται, σήμερα, η κίνηση και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά να αυξηθεί, για αγορές της τελευταίας στιγμής, "αν και ο καιρός δεν βοηθά ιδιαίτερα", όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Χατζαρίδης.