Έρχονται τα... φαρμακεία της ΕΛ.ΑΣ., ένα πάγιο αίτημα των ειδικών φρουρών. Ειδικότερα, προ των πυλών είναι η ίδρυση στα πρότυπα του στρατού φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη σχετική πρόταση που κατέθεσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.

Μάλιστα στη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2013, έγινε η πρόταση για ίδρυση φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα του Στρατού για Αττική και Θεσσαλονίκη. 

Στις 27 Μαρτίου, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Υγειονομικού και τα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και συζήτησε την εν λόγω πρόταση με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Μουσούλη και τον ταξίαρχο υγειονομικού Πλάτωνα Ζαφείρη, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι και εκείνοι από θέσεως θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν την πρόταση.

Τελικά, η πρόταση εγκρίθηκε και οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Στις 18 Δεκεμβρίου, διά στόματος του διευθυντή του κ. Περδίκη Δημήτριου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στα μέλη του Σωματείου ότι, σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, έχει συμπεριλάβει σε σχέδιο νόμου του υπουργείου την ίδρυση και λειτουργία «Φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, «το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο (πλέον του ενός μηνός) αναμένοντας την τελική έγκριση του Λογιστηρίου του Κράτους, που ήδη και κατόπιν προσπαθειών του κ. Υπουργού έχει ληφθεί η συναίνεση. Μας μεταφέρθηκε η δυσκολία της προσπάθειας σε σχέση με έντονες αντιδράσεις τόσο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας όσο και ενώσεων φαρμακοποιών της Αττικής, αντιδράσεις οι οποίες κάμφθηκαν με την επιμονή και την πίστη στην προσπάθεια. Ένα πρωτοβάθμιο όργανο με ελάχιστους συνδικαλιστές μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα χωρίς να υπολείπεται των μεγάλων συνδικαλιστικών βιομηχανιών ομοσπονδιών, όταν διαθέτει όραμα, υπομονή και επιμονή στους στόχους του.

Μετά την ικανοποίηση του αιτήματος του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για αποκατάσταση των μελών οικογενειών αστυνομικών θανόντων εν υπηρεσία, έρχεται να λάβει σάρκα και οστά ένα ακόμη αίτημα μας, για την υλοποίηση του οποίου δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας» επισημαίνει το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών. 

ΑΝ. ΓΑΛ.