Με φρέσκο χιόνι έκανε ποδαρικό το 2014 στα χιονοδρομικά κέντρα

Με φρέσκο χιόνι έκανε ποδαρικό το 2014 στα χιονοδρομικά κέντρα

 Με φρέσκο χιόνι έκανε "ποδαρικό" ο καινούριος χρόνος στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων μπορούν να απολαύσουν καταβάσεις σε λευκές πλαγιές, καθώς σε λειτουργία βρίσκονται και σήμερα δέκα χιονοδρομικά με 31 αναβατήρες, συνολικού μήκους 18.420 μέτρων.

Στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας επικρατεί ηλιοφάνεια και λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες, εκτός κρέμασης, στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας υπάρχει ομίχλη μέχρι τα 1600 μέτρα και στη συνέχεια ηλιοφάνεια, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας μεταφέρθηκε με φορτηγά του δήμου μεγάλη ποσότητα χιονιού στη βάση όπου υπήρχαν προβλήματα.

Οι δρόμοι για τα χιονοδρομικά είναι ελεύθεροι, καθώς αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται μόνο για όσους κινούνται στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στα κομμάτια από Καστοριά- Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, από το 18-28ο χιλιόμετρο και Φλώρινα- Καστοριά, μέσω Βιτσίου, από το 18-30ό χιλιόμετρο.

Στη Βόρεια Ελλάδα, αν και στην "καρδιά" του χειμώνα, η θερμοκρασία παραμένει αρκετούς βαθμούς πάνω από το μηδέν. Χαρακτηριστικά, τα ξημερώματα, σε Φλώρινα και Καστοριά το θερμόμετρο έδειξε 3 βαθμούς, σε Κοζάνη και Σέρρες 4, σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη 6 και στη Θεσσαλονίκη 7 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο