ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Νέων στην Κίνα

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2014, 18:41 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2014, 23:11
Θρίλερ με την αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Νέων στην Κίνα
Facebook Twitter Whatsapp
Σάλος έχει προκληθεί γύρω από το γεγονός ότι η αφή της φλόγας για τους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες νέων που θα διεξαχθούν φέτος στην Κίνα δεν θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία. 
 
 
Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη
 
Σάλος έχει προκληθεί γύρω από το γεγονός ότι η αφή της φλόγας για τους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες νέων που θα διεξαχθούν φέτος στην Κίνα δεν θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία
 
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιχείρηση «υφαρπαγής» του ολυμπισμού από τη χώρα ενώ ως βασικός λόγος εμφανίζεται η εξοικονόμηση χρημάτων καθώς η μεταφορά της φλόγας από την Ελλάδα στην Κίνα κοστίζει. 
 
Σύμφωνα πάντως με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες νέων που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2010 στη Σιγκαπούρη διεξάγονται μεν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ωστόσο δεν προβλέπεται από κάπου πως η αφή της «φλόγας των Αγώνων» όπως ονομάζεται και όχι «ολυμπιακής φλόγας» θα γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία. 
 
Αυτό γίνεται για να προστατευτεί η «Ολυμπιακή Φλόγα» των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, για να μην υποβαθμιστεί η σημασία της και ό,τι συμβολίζει. 
 
Στο πλαίσιο αυτό και το 2012 στους αντίστοιχους αγώνες που διοργανώθηκαν στο Ίνσμπρουκ η αφή της φλόγας έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και όχι στην Αρχαία Ολυμπία. 
 
Για τους θερινούς αγώνες νέων στην Κίνα δεν έχει ακόμα παρθεί απόφαση για το πού θα γίνει η αφή: αν θα γίνει στην Ελλάδα ή εκεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν γίνουν στη χώρα μας τότε η αφή της φλόγας θα γίνει και πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο.