Φάρος ζωής στάθηκε για 5 ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης, ένας 22χρονος δωρητής οργάνων, από τη Ν.Αγχίαλο, που υπέκυψε στο βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργο Βούλγαρη «στον ασθενή  που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε σήμερα στις 08.15 εγκεφαλικός θάνατος αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσα στον πόνο τους οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε δωρεά οργάνων για να σωθούν μερικοί συνάνθρωποί μας. Έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναλόγως των εργαστηριακών εξετάσεων υα ληφθούν, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών και ότι άλλο κριθεί κατάλληλο (ίσως πνεύμονες) για να διατεθούν σε αγνώστους σε μας λήπτες. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα που προς το παρόν είναι γνωστά είναι το Ωνάσειο Ίδρυμα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι τελικοί προορισμοί θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων θα έχει ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο πριν 6 χρόνια, ως συνοδηγός αυτοκινήτου ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο οργανικό πρόβλημα. 

Όσον αφορά τη λήψη του ήπατος είναι πιθανό να έρθει μεταμοσχευτική ομάδα από εξωτερικό και για το λόγο αυτό ο κ. Καραμπάτσας δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτό και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.