current views are: 1

3 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:31

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ευσταθίου – Απολογείται ο Παπαχρήστος

Απολογείται αυτήν την ώρα στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα με βάση τις αποκαλύψεις πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. 

Δημοσίευση 05:31’
αρθρο-newpost

Απολογείται αυτήν την ώρα στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα με βάση τις αποκαλύψεις πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. 

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, κλήθηκε να αποφανθεί για τη διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, που προέκυψε χθες το βράδυ ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελεά.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα που είχε γνωμοδοτήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Π. Ευσταθίου χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη με σύνεση, μετριοπάθεια και ανθρωπιά άφησε ελεύθερο τον εντολέα μας. Η πλειοψηφία των ελλήνων αξιωματικών επιτελούν τον καθήκον τους.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχει μια μικρή ομάδα που αξίωνε μίζες για τις στρατιωτικές προμήθειες. Δυστυχώς αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα στην ελληνική Άμυνας».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση από την απολογία του Πάνου Ευσταθίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευσταθίου δεν φαίνεται να βοήθησε στην δικαστική έρευνα και θεωρείται πως δεν είπε όσα γνωρίζει για την υπόθεση της δωροδοκίας. 

Σύμφωνα με τις ίδις πηγές, μόνο έπειτα από πίεση ανέφερε ορισμένα πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ήδη γνωστά στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ο 83χρονος, με το δικαστικό συμβούλιο. Ο ανακριτής ζήτησε να κρατηθεί, ενώ ο εισαγγελέας να αφεθεί με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Απολογείται ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Tην ίδια ώρα, από τις 10.00 το πρωί απολογείται στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος (φωτό) που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα με βάση τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. 

Ο κ. Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, συνελήφθη βάσει αποκαλύψεων ότι είχε δώσει 750.000 ευρώ στο πλαίσιο της σύμβασης για προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 και άλλου περιφερειακού υλικού. Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2001, με προϋπολογισμό 195,7 εκατ. ευρώ.


σχετικα αρθρα