Στις ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων στις χώρες του Νότου που έχουν πληγεί από την κρίση αναφέρεται η βρετανική Independent επισημαίνοντας πως «για μερικούς, η Ευρώπη της λιτότητας είναι μια χώρα των ευκαιριών - κάστρα, νησιά, ακόμα και ιθαγένεια προσφέρονται»

«Αν είστε μη ευρωπαίος πολίτης, ονειρεύεστε την καλή ζωή και έχετε μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα, το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά. Μπορείτε να αγοράσετε μία υπηκοότητα Μάλτας, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο για 1,15 εκ. ευρώ, μια βίλα που κάποτε ανήκε σε κάποιον καρδινάλιο στην Ιταλία ή ένα πολωνικό κάστρο σε καλή τιμή. Και τι θα ήταν καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα σύμπλεγμα ελληνικών νησιών με 8,5 εκ. ευρώ;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Ελλάδα  εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις ενός καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ο οποίος υποστηρίζει πως στην Ελλάδα οι αγοροπωλησίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων. 

Η Independent τονίζει πάντως πως τον Μάιο, ένα μήνα προτού παραιτηθεί υπέρ του γιου του, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αν Τάνι, αγόρασε έξι νησιά του Ιονίου, για 8,5 εκατ. ευρώ. Η αγορά αυτή θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική συμφωνία για τον Εμίρη, που σκοπεύει να χτίσει ένα πολυτελές καταφύγιο για τις τρεις συζύγους του και τα 24 παιδιά του, αναφέρει η εφημερίδα Independent.