Σε θρίλερ έχει καταλήξει η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του φερόμενου αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη.

Το σήριαλ με την κατάταξη του Ν. Μαζιώτη έχει ξεκινήσει από το 1991 που έπρεπε να παρουσιαστεί στις αρχές του έτους για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Δεν παρουσιάστηκε όμως και κηρύχθηκε ανυπότακτος. Το Μάιο του 1991 συνελήφθη και οδηγήθηκε στις στρατιωτικές φυλακές της Θεσσαλονίκης. Το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους αποφυλακίζεται από τις φυλακές του Αυλώνα όπου είχε μεταφερθεί στο μεταξύ.

Μαζί με το χαρτί αποφυλάκισης του δίνουν και φύλλο πορείας για να παρουσιαστεί και να καταταγεί στο 563 Τάγμα Πεζικού (που υπήρχε τότε).

Δεν τον είδαν ποτέ όμως στο Τάγμα αυτό και κηρύσσεται λιποτάκτης. Τον Οκτώβριο του 1992 συλλαμβάνεται και πάλι αλλά ο Νίκος Μαζιώτης εξασφαλίζει διετή αναβολή στράτευσης για δύο έτη για λόγους υγείας.

Μετά τη λήξη της αναβολής, παραμένει άφαντος οπότε και κηρύχθηκε και πάλι ανυπότακτος.

Το 1998 ο Ν. Μαζιώτης συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού για ποινικά αδικήματα.

Το 2001 αποφυλακίζεται και θα έπρεπε να παρουσιαστεί στη Στρατολογία για να καταταγεί και να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Αλλά μόνο αυτό από ότι φαίνεται δεν είχε στο μυαλό του ο Ν. Μαζιώτης

Για εννέα χρόνια παραμένει άφαντος και βέβαια δεν φοράει τη χακί στολή. Το 2010 όμως ο Ν. Μαζιώτης εντοπίζεται και πάλι. Βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το 2011 αποφυλακίζεται αλλά μαζί με το χαρτί εξόδου από τον Κορυδαλλό του δίδεται και το χαρτί κατάταξής του στον Ελληνικό Στρατό.

Για ακόμη μία φορά δεν παρουσιάζεται και κηρύσσεται εκ νέου ανυπότακτος.

Τώρα τον αναζητά η στρατολογία προκειμένου να τον οδηγήσει σε κάποιο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Πιθανόν πρώτα να τον πάει σε κάποια στρατιωτική φυλακή με την κατηγορία του ανυπότακτου.

Γ.Κοκ.