Ένας 66χρονος ανασφάλιστος ασθενής κατέληξε χωρίς θεραπεία στο ΕΣΥ, σύμφωνα με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού. 

«Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ο άτυχος άνδρας περιλαμβανόταν σε μια λίστα μαζί με άλλους εννέα ανασφάλιστους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις. Τη δική του θέση... στη λίστα πήρα ακόμη ένας άνθρωπος ο οποίος χρήζει άμεσης νοσηλίας.

Συνολικά πρόκειται για οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, έναν με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.

Το περιστατικό προκάλεσε, σύμφωνα με το protothema.gr, την παρέμβαση του υπουργού Υγείας. 

Έτσι, με εντολή του Άδωνι Γεωργιάδη, από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη «επιχείρηση» νοσηλείας ή επέμβασης ή θεραπείας, αναλόγως με το πρόβλημα υγείας του καθενός, ώστε να εκλείψει η θλιβερή λίστα της αναμονής των ανασφάλιστων ασθενών χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. 

Όπως έγινε γνωστό οι έξι εκ των ανασφάλιστων ασθενών νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Σωτηρία), ενώ για τους άλλους τέσσερις έχει δρομολογηθεί η νοσηλεία ή η επέμβαση που χρειάζονται από την ερχόμενη Τρίτη.