Οι σχολικοί φύλακες γίνονται... σεκιουριτάδες

Οι σχολικοί φύλακες γίνονται... σεκιουριτάδες

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το μεγάλο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει βασική πηγή για την κάλυψη της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014.

Η φράση αυτή έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημοσίου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.

Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Μάρτιο όταν θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς.

Το μέλλον αυτών των εργαζομένων είναι άγνωστο, ωστόσο, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει κάνει μια πρόταση έκπληξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει προτείνει σε εκείνους που θα απολυθούν να συμμετάσχουν σε εταιρεία κοινωνικής οικονομίας.

Η εταιρεία αυτή θα παρέχει υπηρεσίες σεκιούριτι για τη φύλαξη κτιρίων που ανήκουν στους ΟΤΑ, όπως παιδικοί σταθμοί, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο