Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το μεγάλο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει βασική πηγή για την κάλυψη της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014.

Η φράση αυτή έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημοσίου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.

Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Μάρτιο όταν θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς.

Το μέλλον αυτών των εργαζομένων είναι άγνωστο, ωστόσο, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει κάνει μια πρόταση έκπληξη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει προτείνει σε εκείνους που θα απολυθούν να συμμετάσχουν σε εταιρεία κοινωνικής οικονομίας.

Η εταιρεία αυτή θα παρέχει υπηρεσίες σεκιούριτι για τη φύλαξη κτιρίων που ανήκουν στους ΟΤΑ, όπως παιδικοί σταθμοί, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.