Η έλλειψη χιονιού στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, φαίνεται ότι θα αφήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά άδεια τα ταμεία της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει έντονες συγκρούσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, λίγο πριν τις γιορτές, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300.000 ευρώ, που αποφάσισε το Δ.Σ της Ανώνυμης Εταιρείας. Σε πρώτη φάση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε, να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60.000 ευρώ, με την αντίστοιχη συμμετοχή του Δήμου Βόλου να είναι 9.240 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στην Ανώνυμη Εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς - Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιάννης Γκουντέλιας, σημείωσε ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι 398.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε διάστημα μίας 5ετίας. Θα είναι, όπως είπε, χρήματα που αφορούν τη συντήρηση των μηχανημάτων, που αρχίζει μέσα στις επόμενες μέρες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βράζει στο... ζουμί του και στο τέλος θα το πάρει κάποιος ιδιώτης, είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνος.