Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας οκτώ Έλληνες κατηγορούμενοι για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, τύπου «Φρουτάκια».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) 51 ετών, δύο υπαλλήλους (έναν 22χρονο και μια 63χρονη) και πέντε πελάτες, ηλικίας 30, 30, 46, 46 και 54 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 51χρονου, όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «Φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα εν λόγω παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν πέντε πελάτες-θαμώνες με καταβολή ανάλογου αντιτίμου στους υπαλλήλους.

Ο ιδιοκτήτης για να εξασφαλίσει τη διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους είχε συνδέσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο τροφοδοτούνταν από τηλεχειριζόμενη πρίζα που ελεγχόταν από τους υπαλλήλους.

Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• - πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
•- ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, κεντρική μονάδα διαχείρισης «server» με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• - μία συσκευή «router» πρόσβασης στο διαδίκτυο
• - μία συσκευή δικτύωσης-διακλάδωσης υπολογιστών
 - μία τηλεχειριζόμενη πρίζα με το χειριστήριό της
• - ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδική άδεια παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ ο 22χρονος υπάλληλος και προσωρινά υπεύθυνος απασχολούνταν στο μαγαζί χωρίς να έχει εφοδιαστεί με πιστοποιητικό υγείας και άδεια εργασίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

TAGS