Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στον Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διότι μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 44 και 53 ετών, οδηγοί λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργία – Ελλάδα, προσήλθαν με αυτό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Λίγο πριν τον διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασαν από το λεωφορείο, τέσσερις μετανάστες και τους επιβίβασαν στο αυτοκίνητο των άλλων δύο δραστών, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να τους προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές.

Ακολούθως, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων στο λεωφορείο, εντόπισαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, 1.370 πακέτα τσιγάρων, τα οποία μετέφεραν παράνομα οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, καθόσον δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες, ηλικίας 53 και 44 ετών περιλαμβάνει και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-1 λεωφορείο
-1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-1.370 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.