Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, που διαμηνύουν: «θα καταργήσουμε στην πράξη αυτό το νέο χαράτσι των 25 ευρώ», αν και προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το είδος των δράσεων.

Παρότι η εγκύκλιος που προβλέπει την χρέωση των 25 ευρώ, στο εν λόγω νοσοκομείο δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, αντίθετα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ήδη εκδίδεται ηλεκτρονική απόδειξη.

Στις προτάσεις που εξετάζουν οι εργαζόμενοι του Αγίου Ανδρέα, είναι καταλήψεις και κλείσιμο των ταμείων των νοσοκομείων κατά τις ώρες που εκδίδονται τα εξιτήρια. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται. Προηγούνται οι επισκέψεις των ιατρών στους θαλάμους των ασθενών, όπου αποφασίζεται ποιος θα πάρει εξιτήριο και ποιος όχι.

Ετοιμάζονται τα εξιτήρια τα οποία στέλνονται στο Γραφείο Κινήσεως και το ταμείο για τις δικές τους ενέργειες. Αυτά συμβαίνουν κυρίως στο δίωρο 12.00 με 14.00, οπότε αν εμείς προχωρήσουμε σε κλείσιμο των ταμείων, δεν θα μπορούν οι υπάλληλοι να ζητήσουν τα 25 ευρώ από τους ασθενείς, οι οποίοι θα φεύγουν ελεύθεροι», ανέφεραν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Πελοπόννησος.