Αρνούμενοι να απολογηθούν επί της ουσίας, έδωσαν τυπικές απολογίες ενώπιον των Εφετών Ανακριτών, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους είπαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος, Κώστας Παπαδόπουλος, που συνελήφθη στο Χολαργό, απολογείται επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατική οργάνωση. Ο Κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Παπαδόπουλου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν κατά τις επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον περασμένο Δεκέμβριο σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη. Όπως προκύπτει, σε κομπιούτερ που είχε εντοπιστεί στις αστυνομικές επιχειρήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπήρχε σκαναρισμένη πλαστή ταυτότητα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Νικολόπουλος, αδελφός του Γιώργου Νικολόπουλου, για να νοικιάσει διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. Στο επίμαχο διαμέρισμα έχει εντοπιστεί αποτύπωμα της κατηγορουμένης στην υπόθεση του Βόλου, Όλγας Οικονομίδου.