Με τον Αγιασμό των Υδάτων στη Λίμνη και τα ποτάμια, 'Αραχθο, Καλαμά, Βοϊδομάτη και Αώο, κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ήπειρο.

Στην πόλη των Ιωαννίνων, 15 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Λίμνης όπου ο Μητροπολίτης Αυλώνας έριξε τον σταυρό για τον Αγιασμό. Ένας 33χρονος αστυνομικός έπιασε τον Σταυρό και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά δύναμη και υγεία.

Στα Τζουμέρκα, ο παπα- Πέτρος, με μία απλοϊκή αλλά εντυπωσιακή τελετή, έριξε από την κορυφή του μονότοξου ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, τον σταυρό στα παγωμένα νερά του ποταμού. Κάτοικοι από τα γύρω χωριά των Τζουμέρκων παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων και πήραν την ευλογία του ιερέα.

Η Γέφυρα της Πλάκας, είναι το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας, έχει συνολικό μήκος 61μ., ύψος 19,70μ., ενώ το άνοιγμα του τόξου αγγίζει τα 39 μέτρα. Πρόκειται για ένα έργο, που διευκόλυνε την καθημερινότητα των κατοίκων στα ορεινά και άγονα χωριά των Τζουμέρκων. Όταν ο ποταμός 'Αραχθος ήταν το σύνορο με την ελεύθερη Ελλάδα, από το 1881 έως το 1912, εκεί στην άκρη του γεφυριού λειτούργησε τελωνειακός σταθμός και στεγάστηκε μόνιμη στρατιωτική φρουρά. Σήμερα το κτίριο σώζεται και λειτουργεί ως αναψυκτήριο.

Στην Πρέβεζα, επί 20 λεπτά οι κολυμβητές έψαχναν στα θολά νερά του Αμβρακικού τον Σταυρό, που πέταξε ο Μητροπολίτης από το καΐκι "'Αγιος Σώστης" και όχι από την προβλήτα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στην 'Αρτα, ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε στο θρυλικό γεφύρι, ενώ στην Ηγουμενίτσα, ο σταυρός έπεσε στην θάλασσα από την προβλήτα του λιμανιού.