Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Με βοηθό τον καιρό που «έστρωσε» φρέσκο χιόνι και άνοιξαν οι περισσότερες πίστες, τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας πήραν, το τριήμερο που πέρασε, την «ανάσα» που δεν τους έδωσαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

«"Βούλιαξαν" τα Καλάβρυτα», δηλώνουν στο newpost τα μέλη του Ορειβατικού-Χιονοδρομικού Συλλόγου Καλαβρύτων, διευκρινίζοντας πως «πήρε μια ελάχιστη ανάσα η πόλη καθώς γεμίσαμε κόσμο το τριήμερο, όμως οι επισκέπτες δεν έκαναν αγορές».

Ίδια εικόνα και στον Παρνασσό αλλά και το Πήλιο.

Αρκετό κόσμο είχαν και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αφού το χιόνι βοήθησε ώστε να «ανοίξουν» οι πίστες, ενώ και οι προσφορές του τριημέρου ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές.

Το τριήμερο έδωσε αφορμή για ολιγοήμερη εκδρομή, όμως οι περισσότεροι, πέραν της επίσκεψης στα χιονοδρομικά κέντρα, του απαραίτητου φαγητού και ίσως ενός καφέ, φρόντισαν να μην κάνουν άλλα έξοδα. 

Οι επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα ήταν ελάχιστες.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι εκδρομείς των Χριστουγέννων, αρνούνται να επιστρέψουν στις πόλεις.

Εκτός από εκείνους που επέλεξαν τις κοντινές εξορμήσεις μιας διανυκτέρευσης, υπάρχουν και οι οικογένειες που, με τα σχολεία κλειστά, παραμένουν στα «πάτρια εδάφη» και δείχνουν την πρόθεση να μην γυρίσουν αν δεν ανοίξουν και τα σχολεία, την ερχόμενη Τετάρτη.

Έτσι, το μεγάλο κύμα της επιστροφής αναμένεται από αύριο, Τρίτη, το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι.