Η υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας που αποκαλύφθηκε στην Κάρπαθο με κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη, θα αναβιώσει στις 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου. 

Αν και αρχικά είχαν συλληφθεί οχτώ άτομα (τέσσερις έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί) τελικά στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 33 άτομα. Εκτός από τους αρχικούς κατηγορούμενους, οι 25 είναι κάτοικοι Καρπάθου και φέρονται να είχαν συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη από την Ουγγαρία, έχοντας προηγουμένως πληρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. 

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της την εξαφάνιση της, για την οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το διάστημα εκείνο, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα στη Κάρπαθο. 

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να εντοπιστεί η ανήλικη κοπέλα (σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάσταση σοκ) και να συλληφθούν αρχικά ένας 25χρονος Αλβανός και η μια 32χρονη από την Ουγγαρία, ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε η σύλληψη και άλλων δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 33 και 16 ετών, οι οποίες έφθασαν στη Κάρπαθο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη και ο 25χρονος φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης, ενώ η πρώτη φέρεται να ήταν αυτή που αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα επίσης της 15χρονης και με την απειλή βίας την προωθούσε στην πορνεία, κλείνοντας τα ραντεβού με πελάτες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής. 

Ο 25χρονος, η 32χρονη και η 16χρονη, σε συνεργασία με την 33χρονη, κατακρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού. Επίσης από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι και η 16χρονη που συνελήφθη ως κατηγορούμενη στην υπόθεση έχει και για αυτήν δηλωθεί η εξαφάνιση από 12 Οκτωβρίου 2011, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε βρέθηκε να κατέχει και πέντε γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν. 

Επίσης για τους υπόλοιπους τέσσερις ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για: 
- σύσταση εγκληματικής οργάνωσης 

- σωματεμπορίας εις βάρος ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση 

- παράνομη παρακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων

- προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών επίσης ιδία χρήση (για την 16χρονη) 

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας Καρπάθου που φέρονται να συνευρέθηκαν ερωτικά με την 15χρονη, και κατηγορούνται για ενέργεια ασελγών πράξεων εν γνώσει ότι οι κοπέλες εκδίδονταν με τη βία, καθώς και δύο νεαροί 23 και 24 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία.