Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό μελών κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μέσω των ακτών της Αχαΐας και της Ηλείας. Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 32χρονος Ελληνας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα που μετέφεραν με φορτηγό 12 αφγανούς και 11 πακιστανούς μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν και έναν νήπιο με τον πατέρα του, θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους προς την Ιταλία με ένα μικρό σκάφος, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης αυτό ακινητοποιήθηκε κοντά στην ακτή Γιαννισκάρι.

Το φορτηγό με τους μετανάστες είχε ξεκινήσει από περιοχή της Αττικής με προορισμό ακτή της δυτικής Αχαΐας. Όταν το φορτηγό έφθασε κοντά στην παραλιακή περιοχή της Καλόγριας, ένας εκ των δραστών έκλεψε σκάφος με σκοπό να επιβιβαστούν σε αυτό οι μετανάστες και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

Όμως, το σκάφος ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα οι δύο από τους δράστες να ειδοποιηθούν και να διαφύγουν. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή συνέλαβαν τους 23 μετανάστες και τον 32χρονο, ενώ το σκάφος βρέθηκε κοντά στην παραλιακή περιοχή Γιαννισκάρι.