Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τα κίνητρα του Χριστόδουλου Ξηρού για την απόδρασή του ανέλυσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, θεωρώντας ότι πρόκειται για μία πολιτική πράξη.

«Ήταν πολιτική απόφαση. Μετά από έξι άδειες πίστεψε και ήθελε να αποδράσει. Πιστεύει ότι με αυτή την ενέργεια μπορεί να αφυπνίσει» ανέφερε ενώ χαρακτήρισε ως «αστειότητες ότι θα σηκώσει 45αρι να αφαιρέσει ζωές».

«Με λένε θεωρητικό της τρομοκρατίας, δεν είπα τίποτε διαφορετικό από αυτό που κατά καιρούς έχω συζητήσει μαζί του» επισημαίνοντας ότι την Πρωτοχρονιά που του έσφιξε το χέρι ο Χρ. Ξηρός έδειξε «έντονα προβληματισμένος με αυτά που συμβαίνουν στον τόπο».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν του είπε ποτέ τι σκοπεύει να κάνει. «Παρέμεινε πιστός στις αξίες του. Είναι προσηλωμένος στις αρχές του και εκείνες που τον ενέταξαν στην επαναστατική και αντιεξουσιαστική δράση» είπε ακόμα υπογραμμίζοντας οτι επέλεξε δύσκολο δρόμο, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να τον υπερασπίζεται.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι το Σύνταγμα κάνει αναφορά στο πολιτικό έγκλημα. «Δε μιλάει για πολιτικό πταίσμα ή όταν κάποιος αφαιρεί μια ζωή δεν τιμωρείται, αλλά το κίνητρο είναι διαφορετικό».