Για συνειδητή πολιτική απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε εκ νέου λόγο ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, σημειώνοντας πως ο πελάτης του είχε τις προϋποθέσεις για την άδεια που του δόθηκε.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι η παραβίαση της άδειας είναι πλημμέλημα, έγινε συνειδητά και είναι μια πολιτική απόφαση.

«Πιστεύω ότι η μη επιστροφή του ήταν μια κίνηση πολιτικής ευθύνης προσπαθώντας να αφυπνίσει κάποιους για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα λεγόμενά του περί συνέπειας του Ξηρού στην επαναστατική του δράση, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι δεν είπε πως η επαναστατική δράση είναι οι δολοφονίες. Σε άλλο σημείο εξέφρασε την εκτίμησή του ότι όταν λέμε επαναστατική δράση δεν εννοούμαι απαραίτητα ένοπλη δράση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η εγκληματική δραστηριότητα η οποία έχει αποδοθεί στον πελάτη του είναι αμετάκλητη.

Ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε παράλληλα «την απαράδεκτη τακτική οργάνων της αστυνομίας» απέναντι στην οικογένεια του Ξηρού και τους συγγενείς του. «Ο τρόπος που ασκείται ο νόμος και αυτό δείχνει τον πολιτισμό μας», είπε.