Με επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην υπουργό Παιδείας, πρίν απο λίγες ημέρες, επισημάνθηκε ότι «…πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό να προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί στους οποίους τη φετινή χρονιά δε δόθηκε η δυνατότητα ανανέωσης της απόσπασής τους για μια διετία, όπως δικαιούνταν.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν για μια τριετία στο εξωτερικό, δεν πρέπει να μπουν ξανά σε διαδικασία γραπτής αξιολόγησης, αφού αξιολογήθηκαν στο παρελθόν επιτυχώς.»

Οι δάσκαλοι επανέρχονται στο θέμα και σημειώνουν για άλλη μία φορά ότι : “Ενόψει του επικείμενου διαγωνισμού για την απόσπαση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2011-2012, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να προχωρήσετε σε αναγνώριση του αιτήματος μας και να απαλλαγούν από τη διαδικασία των εξετάσεων, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη επιτύχει σε προηγούμενο διαγωνισμό και έχουν υπηρετήσει επί τριετία στο εξωτερικό και να προηγηθούν στις φετινές αποσπάσεις.”