Με το Σωματείο των 51 απολυμένων προσωπικού Κλιναμαξών - Κλινοθεσίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των 51 απολυμένων από 1-3-2011, εργαζόμενων, ζήτησαν από το ΠΑΜΕ την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για άμεση ανάκληση των απολύσεων τους και την επαναλειτουργία της δραστηριότητας των δρομολογίων με κλινάμαξες που καταργήθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ τονίστηκε ότι “πληρώνουν και αυτοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε., της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στόχο έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Σιδηρόδρομου και όλων των δραστηριοτήτων του και τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Σ’ αυτή την πολιτική εντάσσεται και η κατάργηση αυτής της δραστηριότητας με συνέπεια τις απολύσεις εργαζομένων μετά από 30 χρόνια εργασίας.

Τονίστηκαν ακόμη οι ευθύνες της συμβιβασμένης ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος των Σιδηροδρομικών ΠΟΣ, που έβαλαν πλάτη για χρόνια ολόκληρα για να περάσουν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, αποτέλεσμα των οποίων είναι οι απολύσεις”.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει μαζί με τους εργαζόμενους των κλιναμαξών σε διάφορες μορφές συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων διεκδικώντας:

- Άμεση ανάκληση των απολύσεων.

- Αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό και ασφαλή σιδηρόδρομο με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα. Ένας σιδηρόδρομος που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.