«Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει τη διαδήλωση που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2013, οργανώσεις και κινήσεις της αριστεράς, ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε. με αφορμή την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, «Η ΓΑΔΑ απαγορεύει τη διαδήλωση διότι οι οργανωτές καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στο σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια!»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!

 Η Κυβέρνηση, που μαζί  με την  Ε.Ε., οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών  και του κεφαλαίου, τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αυτή πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα. Mε σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απαγόρευση που μας οδηγεί σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα δεχτεί περιορισμούς στα δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα του λαού μας».