current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση16:07

Στον ανακριτή 10 απόστρατοι για τις μίζες των εξοπλιστικών

Σε απολογία κάλεσε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής 10 στρατιωτικούς για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δημοσίευση 16:07’
αρθρο-newpost

Σε απολογία κάλεσε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής 10 στρατιωτικούς για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Σε απολογία κάλεσε, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής 10 στρατιωτικούς για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα άτομα αυτά κατονομάστηκαν από τον πρώην εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου ως διακινητές μιζών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος Παν. Ευσταθίου, που κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή πως έδωσε χρήματα ως «μίζες» σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως απόστρατους πλέον αξιωματικούς.

Μετά την απολογία του προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, για την ποινική του μεταχείριση, την οποία ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

 


σχετικα αρθρα