Κρούσμα βανδαλισμού καταγράφηκε για ακόμη μία φορά στην Αθήνα και ειδικότερα στη Φιλοθέη.

Συγκεκριμένα, ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι τις ημέρες των γιορτών, στο ιστορικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Ποσειδώνας», ύψους 6 μ., από ανοξείδωτο χάλυβα, τοποθετημένο στο κεντρικό σημείο της υπαίθριας πλατείας που φέρει το όνομα του σπουδαίου γλύπτη, στη Φιλοθέη.

Το πολύπαθο γλυπτό, που είχε σχεδιαστεί το 1957 για την υπό διαμόρφωση την εποχή εκείνη, πλατεία Ομονοίας (αν και βραβευμένο, ουδέποτε τοποθετήθηκε εκεί), πρέπει τώρα, τρία χρόνια έπειτα από την παραμονή του στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη στη Φιλοθέη, να αποκατασταθεί καθώς οι βάνδαλοι λύγισαν τους ατσάλινους σωλήνες, πάχους 3 εκ., με αποτέλεσμα το έργο να παραμορφωθεί.

«Επειδή τα ατσάλινα σύρματα που στήριζαν το γλυπτό κόπηκαν με τράβηγμα, εικάζουμε ότι στην καταστροφή συμμετείχαν αρκετά άτομα και μάλιστα ενήλικες» δήλωσε ο Άγγελος Μωρέτης, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Γ. Ζογγολόπουλος». Η καταστροφή, συνεχίζει ο ίδιος, έγινε τα ξημερώματα της 30ης προς 31 Δεκεμβρίου, και δεν ήταν η μοναδική. Το προηγούμενο βράδυ έγιναν βανδαλισμοί και στα καινούργια φωτιστικά σώματα που είχαν τοποθετηθεί για τη βελτίωση του φωτισμού των έργων στην πλατεία Ζογγολόπουλου.