Παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη έκανε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις και τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας.

Ο κ. Φιλιππίδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ταξιδιού που είχε, και τόνισε ότι θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για την υπόθεση.

«Όντως βρίσκομαι στο εξωτερικό, αλλά φυσικά και θα γυρίσω να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το ταξίδι μου ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει ένα μήνα, όμως θα επισπεύσω την επιστροφή μου» είπε.

Μάλιστα όταν ο κ. Παπαδάκης του είπε ότι ακούγεται πως υπήρξε διαρροή για την υπόθεση και είχατε τον χρόνο να φύγετε στο εξωτερικό, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά: «Και γιατί να φύγω για να γυρίσω;»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στο γεγονός πως το ΤΤ δεν χαρακτηρίστηκε ως συστημική τράπεζα όταν την ίδια ώρα άλλες ιδιωτικές τράπεζες είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό «κόκκινων» δανείων.

«Αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι το αντικείμενο της έρευνας είναι γιατί το ΤΤ δεν θεωρήθηκε συστημική τράπεζα και όχι όλα τα άλλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης. 

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα δάνεια του ΤΤ σύμφωνα με τα οποία η κρατική τράπεζα είχε μόλις 5% κόκκινα δάνεια όταν και πωλήθηκε. Αυτό του προκάλεσε εντύπωση όπως είπε και έθεσε θέμα για την πώληση της τράπεζας.

Ο ίδιος άφησε αιχμές και για τον κ. Προβόπουλο ο οποίος όπως είπε παρενέβη ώστε να μην ανανεωθεί η θητεία του. 

Παράλληλα ανέφερε πως όταν άρχισε η έρευνα ζήτησε να δει τον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Νικολούδη ο οποίος αρνήθηκε. «Δεν γινεται να υπάρχει ένα πόρισμα χωρίς να έχουν υπάρξει εξηγήσεις από τα αρμόδια στελέχη των εταιρειών. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και στη συνέχεια βγήκαν τα πορίσματα» είπε ο κ. Φιλιππίδης.

Καταλήγοντας ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή και τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα ήθελα να υπάρχει μία κάμερα στην ανάκρισή μου για να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός πως διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία».