Στο νοσοκομείο Βόλου αναγκάζονται γονείς να διακομίζουν τα παιδιά τους με τα αυτοκίνητά τους, καθώς το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν διαθέτει παιδίατρο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», από τις 20 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν υπάρχει παιδίατρος. Ο τελευταίος που είχε μείνει και που εξυπηρετούσε έστω και δύο φορές την εβδομάδα τον παιδικό πληθυσμό, συνταξιοδοτήθηκε και η κενή θέση δεν έχει καλυφθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ευ. Χατζηκυριάκος, με την Υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή και το διοικητή του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσα, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η κενή θέση θα καλυφθεί με επικουρικό παιδίατρο.

Μόνο που αυτό το διάστημα και μέχρι την πρόσληψη παιδιάτρου, βρίσκονται σε έξαρση ιώσεις, που προσβάλλουν τον παιδικό πληθυσμό και οι γονείς ψάχνουν παιδίατρο με το... κιάλι.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Εδώ και καιρό οι γονείς, διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο παιδίατρος που συνταξιοδοτήθηκε, τους τελευταίους μήνες, είχε γίνει «λάστιχο» μεταξύ Αλμυρού και Βόλου. Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεχόταν επισκέψεις δύο φορές την εβδομάδα, πρωινές ώρες και τις υπόλοιπες ημέρες, κάλυπτε ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, στον Αλμυρό, δεν υπάρχει παιδίατρος ούτε για δύο ημέρες την εβδομάδα. Οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο στο Βόλο για διάφορα περιστατικά.

Ακόμη και το πιο απλό, τα εμβόλια που γίνονται για παιδικές ασθένειες, οι γονείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς, πληρώνοντας από την τσέπη τους την επίσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ένα χρόνο, δύο παιδίατροι του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, έχουν οδηγηθεί στη σύνταξη και οι θέσεις τους παραμένουν κενές.

TAGS