Συνεχίζονται από χτες οι καταθέσεις συγγενικών προσώπων του Χριστόδουλου Ξηρού στην Αντιτρομοκρατική καθώς οι εκτιμήσεις των αστυνομικών καταλήγουν στο ότι ένα άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον τον βοήθησε να αποδράσει και να φτάσει στην Αθήνα. 

Το απόγευμα κατέθεσε η ισπανίδα Αλίθια Ρομέρο Κορτές, σύζυγος του Σάββα Ξηρού. «Βέβαια δεν ξέρω τίποτε για τον Χριστόδουλο, στο σπίτι μου θα ερχόταν; Και να ‘ξερα δεν θα ερχόμουν εδώ να τους πω πού είναι ο Χριστόδουλος», ανέφερε μετά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης για τον Χριστοδουλο Ξηρό εκδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ μετά και την τυπική παρέλευση της ολιγοήμερης άδειας που είχε λάβει από τις φύλακες, καθώς πλέον θεωρείται και επισήμως δραπέτης.

Το πρωί η ισπανίδα πήγε στον Κορυδαλλό, με αίτημα να τής επιτραπεί να τον συνοδεύει καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του. 

«Εγώ εδώ είμαι για τον Σάββα. Παλεύω γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ασχολούμαι με τον Χριστόδουλο» είχε δηλώσει.

Κατάθεση έδωσε η αδερφή του Χριστόδουλου Ξηρού που διαμένει στην Αθήνα αλλά και η 27χρονη δασκάλα από την Ικαρία που γνώρισε πέρυσι ο 56χρονος και είχαν συχνές τηλεφωνικές επαφές.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να μάθουν αν πράγματι ο Χριστόδουλος Ξηρός ήρθε στην Αθήνα, πέρασε από τα σπίτια τους ή τους τηλεφώνησε.