Πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στελέχη  καθώς και Έλληνες και Κύπριοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές είναι μεταξύ των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ιδρύματος, έπειτα και από την ολοκλήρωση της  πολύμηνης έρευνας των εισαγγελικών αρχών.

Στο πόρισμα  της επίκουρης εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου  γίνεται ανάμεσα σε άλλους αναφορά στον Αγγελο Φιλιππίδη, για τον οποίο η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων  αναφέρει επί των  ημερών του έγιναν δανειοδοτήσεις κατά παρέκκλιση των διαδικασιών που προβλέπονται για την αποφυγή πιστωτικού κινδύνου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο πρώην διοικητής του Τ.Τ.,  λειτούργησε καταχρηστικά για να αυξήσει την περιουσία τρίτων και συγκεκριμένα επιχειρηματιών, βλάπτοντας την περιουσία του δημοσίου, ενώ όπως τονίζεται, παραπλάνησε μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη θυγατρική του ομίλου DEMKO εταιρεία BestLine του Δ. Κοντομηνά.

Η εισαγγελέας ζητεί τη σύλληψη του πρώην διοικητή του Τ.Τ.,  όχι μόνο διότι λόγω οικονομικής επιφάνειας και διασυνδέσεων τον θεωρεί ύποπτο φυγής αλλά και γιατί μπορεί, όπως αναφέρει το πόρισμα, να αλλοιώσει και σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που μπορούν να αποτρέψουν την πλήρη διαλευκανσή της. 

Παράλληλα, η εισαγγελέας αναφέρει τα ονόματα των 30 εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση για τα οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Πέραν του κ. Φιλιππίδη και του κ. Κοντομηνά, στην υπόθεση  εμπλέκονται μεταξύ άλλων το στέλεχος του Τ.Τ. Χάρης Σιγανός, ο πρώην διοικητής Κλέωνας Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο οποίοι διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα το ένταλμα να μετατραπεί σε διεθνές. 

Τα αδικήματα που βαρύνουν τους κατηγορούμενους στην υπόθεση περιλαμβάνουν σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απιστία, απάτη, ηθική αυτουργία και συνέργεια στα προαναφερόμενα αδικήματα, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα εν λόγω δάνεια δεν αφορούσαν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά τον προσωπικό πλούτο των επιχειρηματιών. 

Επτά εντάλματα, τέσσερις συλλήψεις

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί συνολικά επτά συνολικά εντάλματα, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη μέχρι στιγμής τριών ατόμων ηλικίας 47, 48 και 75 ετών, μεταξύ των οποίων το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος Μάριος Βαρότσης ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα. Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί και μια 25χρονη, υπάλληλος του ΤΤ, η οποία επίσης συνελήφθη.

Επίσης έχει εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το μεσημέρι μετέβη ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης στο νοσοκομείο ο οποίος και έδωσε προθεσμία στον κ. Κοντομηνά για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κ. Κοντομηνάς πάντως σε δήλωσή του αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους παρανομία στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ το πόρισμα των εισαγγελέων για το Τ.Τ.